Followers

Thursday, January 9, 2014

Plan No 1.

1995
"Koko kau masuk apa?" Bestfriend saya, Seri (jika masih ingat pada perempuan yang ajak saya bercuti di Europh 2015 itu?) menyuakan borang kertas aktiviti kokurikulum pilihan pelajar.
"Taekwondo. Jom" 
"Mm.. ok takpelah. Nanti papehal kau tolong protect aku eh.." Seri beredar dari tempat saya kemudian. 
Dan saya hanya bersemangat sehingga blue belt sahaja..

2014
Pukul 3 petang, tetapi khemah masih dipenuhi dengan tetamu jemputan. Untuk gelas yang kali ke dua itu, saya menemani tuan rumah, Seri yang baru mengisi perut.
"So, apa plan tahun baru kau?" Sambil mengunyah makanan dimulut, Seri memandang saya.
"Masuk kelas menjahit. Jom. Masuk sekali" Pelawa saya walau saya tahu, entahlah kenapa bestfriend ku memang tidak akan ya, memang tidak akan join apa-apa saja aktiviti kegemaran saya!
"Takpe. Aku cop jadi first customer kau nanti ya" Jawabnya memperkemaskan hood yang menutupi kepalanya. First time betul saya tengok jubah yang bersambung hood mcmtu.

8 comments:

  1. walau pun namanya best buddy, tapi tak semestinya kena ikut apa sahaja yang kita buat dan minat. sokongan berupa ayat "nanti kau protect aku" atau "aku jadi first customer kau" tu pun kira sangat bermakna...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya. aku setuju dgn pandangan kau ni. betul juga.

      Delete
  2. eheheh...alasan dia tetap sm.. minat org ni lenlain.. agaknya klu ajak g holiday, mesti dia nak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. dia dah merata travel. sy je tak terkejar langkah dia..

      Delete
  3. masa form 1 dan form 2 saya pernah blaja silat, tapi sekarang entah ke mana ilmu tu hilang. maybe sebab tak praktikkan kot, tak tau nak bersilat ngan sape..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah.. tak praktikkan. lama sgt..

      Delete
  4. at least die tetap ambil berat...

    good luck utk pandai menjahit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah. mcm belum dipanggil join kelas lagi setakat ni

      Delete