Followers

Friday, January 24, 2014

Sense of Humor.

"Esoklah. Saya pemalas nak keluar malam" What apps saya selesai membaca what appsnya.

10 minit kemudian, telefon saya berdering dan namanya tertera di skrin android.
Sah! Confirm dia tak baca what apps saya!
"Ok, i dah depan pagar rumah"
Ngok betul.
"Yerla. I nak pakai tudung jap" Geram betul. Kain telekung saya tanggalkan. Hajat hati memang nak tunggu Isyak sementara tu mengadap cerita di tonton.my
"Pakai tudung? buat apa?" Tanyanya di talian. Agaknya bercekak pinggang diluar rumah dengan nada suara macam mak nenek macamtu.
"Habis, takkan nak pakai kain telekung keluar?" Terus saya matikan talian. Malas nak dengar bebelan seterusnya yang hanya akan melewatkan saya sarung tudung. Belum sampai 3minit pun, What apps laju masuk.
"Pakai tudung ke pakai sari? Lamanya.."
T_T

err.. panjang lagi cerita ni. Tapi pemalas betul nak karang. By the way, dia ni pegawai bank yang saya apply loan rumah. Dia memang loyar buruk. Lepastu 2kali dia jumpa saya, mandi minyak wangi agaknya. Soalan-soalan saya semua dia jawab dengan beria bercerita, lepastu aku macam percaya gila. Tapi sebenarnya selalu sangat membahan saya tanpa saya sedar. 

Ok, sebenarnya nak update plan no 2, saya sign letter offer semalam. 
Dokumen yang perlu di sertakan semasa apply loan rumah adalah,
1. Salinan Kad Pengenalan.
2. Bank statement 3 bulan
3. Slip gaji 3 bulan
4. Penyata KWSP

17 comments:

  1. kira macam sambil menyelam minum air la pegawai bank tu ye.... sambil proceed loan, sambil mengurat.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin pegawai bank tu nak sms selamat pagi dan selamat malam. itu mmg perkhidmatan selepas selesai ke..? mmg bagus betul..

      Delete
  2. huhuhu...

    memang kaki loyar buruk mcm tu... at least, kurang segan kite kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kurang segan satu, lepas tu, kita bahan kita pun tak jadi marah.

      Delete
    2. hehe...

      ending nya, keluar jugak la?

      Delete
    3. keluar dari rumah saja. berkain batik. sediakan air utk dia. malas nak bersiap keluar..

      Delete
  3. Alamak. Aku pun suka membahan kawan2 jugak, tapi dengan jenis yang sempoi la... Nasib baik aku tak kerja bank! Hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku paling tak suka kalau officemate aku bahan mana2 lelaki yg sembang ngn aku. macam nak lempang je sorg2.. semua suami org pon..

      Delete
  4. Replies
    1. hahaha.. chotz, dia dah tgk perjalanan duit saya kemana. saving berapa, slip gaji berapa, itu mmg bahayalah..

      Delete
  5. ader mee sebalik udang tuuu., ammvoiii ghau ghauuu ;-p

    ReplyDelete
  6. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan FOLLOW blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete