Followers

Friday, October 31, 2014

Semua Tentang Dirimu.

Pernah baca kisah penebang pokok dengan kapak besi nya?

Semenjak 2 menjak 3 menjak 4 menjak ni, rasa nak pergi Kelantan macam lain macam betul. Macam kena panggil-panggil macamtu. Macam yang entahlah nak cerita macamana. Ok, abaikan.

Disebabkan itu, saya selamba whatsApp urusetia satu unit ini dengan menawarkan diri ke Kelantan untuk sebarang urusan. Apa-apa sahaja. Asal ke Kelantan.
"Kau suka berjalan-jalan?" Soalnya yang saya anggap santai. Tanpa niat lain.
"Best juga kan" Padahal dalam hati, bestnya nak pergi Kelantan. Bestnya nak memborong kain batik. Bestnya nak makan nasi ulam kota bharu. Bestnya nak memborong keropok untuk mengembangkan lagi bisness. Dan segala yang best-best yang eh, kau dah kenapa macam ada udang sebalik mee ni, Ha? T_T 

Beberapa minit kemudian nombornya tertera di skrin telefon saya.
"Kita dah desperate sangat ni. Dah tak sempat nak cari orang lain.."
Alaa.. rasa nak menangis sebab ini. Saya pernah email dia untuk urusan macamtu, sila offer pada rakan-rakan saya yang lain. Beri peluang pada orang lain.
"Kat Genting ni. Lagipun, kau kan suka jalan-jalan.." Ceh! Guna ayat saya tadi.
"Aku nak minta tolong sangat ni.." 
Diam.

Ok, boleh abaikan tajuk di atas yer. 

2 comments:

  1. kalau dapat offer pindah ke kota bharu, kau pergi?

    *eh, entah aku tak tau pulak sana ada cawangan ke tak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. tak.
      sebab mak aku kat sini. ;p

      Delete