Followers

Tuesday, July 22, 2014

5 Hari Menuju Syawal 1435H.

"Pagi raya, Ha ambil kontrak buat nasi minyak tau!" Arah kak Jiha sebab tahun lepas, dia masterchef pada pagi raya. (Oh, kami kalau memasak, memang suka sorang-sorang kat dapur tanpa bantuan sesiapa. Sebab rimas)
"Ok, tapi nak kambing. Nak buat kurma"


Azan Maghrib berkumandang di siaran OASIS.
"Ha nak hidang apa, malam takbir raya?" Tanya kak Jiha sambil menghulur mangkuk sayur labu ke arah saya.
"Mm.. entahlah" Saya belum habis fikir lagi. Selagi satu perkara belum selesai, macam malas nak plan jauh-jauh takut tak capai target.
"Rumah bunda dan kak Jiha letak satay je kot" Ujar Kak Jiha agar saya pun mengambil pendekatan yang sama. Taklah renyah sangat. Tapi saya nak goreng bihun. Tapi, set pinggan Corelle yang saya beli di Langkawi tahun lepas, lepas untuk 4 orang makan sajalah. T_T
"Nanti kak Ha nak guna pinggan apa? Plastik? Kertas?" Celah Safiyyah yang tetiba saya rasa nak tendang dia masuk longkang. ;P

4 comments:

  1. ok gak tu, pinggan pakai buang..tak payah penat2 nak basuh.

    ReplyDelete
  2. tu diaaa..perancangan menjelang raya.. kak, pakai pinggan pakai buang je, xde la bazir tenaga nk cuci pinggan..



    sy raya johor kak.. nk mai umah ke? hehehe

    ReplyDelete
  3. hahahaa..tak baik nak tendang org...kekeke..

    ReplyDelete
  4. Oh. Dekat sini rupanya bertapa. Baru nak tahu. huhu

    ReplyDelete