Followers

Thursday, March 20, 2014

Cinta Yang Tertulis.

Email semalam saya cetak dan bawa ke bilik raksasa. Sebetulnya bukan ingin bertanya tentang email tersebut, tetapi lebih kepada lesen di Sarawak. Dan pertanyaan betul-betul terpotong bila raksasa bertanyakan soalan ini;
"Apa view kamu untuk 10 tahun akan datang?"
Saya berkerut dahi. Serius, lansung saya terlupa semangat nak sambung kursus OSHA.
"Saya pun bertanya pada anak saya, civil engineer. Budak-budak ni susah. Bukan nak amalkan apa yang dia belajar. Dia nak jual kereta" Raksasa menyemak dokumen di hadapannya.
"Nanti, bila kawan-kawan kamu semua dah ada IR, masa tu mesti kamu akan terfikir, apa yang kamu sudah lakukan selama ni. Kamu kena fikirkan semua itu dari sekarang" Tenang, raksasa menyusun ayat. Menjaga hati. 
Betullah, saya sudah menghantar pendaftaran di BEM. Tapi, memang tiada perasaan untuk menjadi pengamal bidang ini untuk tempoh akan datang.
"Err.. raksasa. Soalan tadi tu.. saya memang ada menyemak tentang Diploma Safety. Mungkin selepas ini, saya akan cenderung ke situ"
"Bagus.." Raksasa bangun, menghulur sebuah buku tulisan Von Meier bertajuk; Electric Power System.
"Buku ini bagus untuk di baca" Akhir kata-katanya..

13 comments:

  1. Replies
    1. tp tgk coursenya 3 thn.. nak menangis rasanya.. T_T

      Delete
  2. Lesen di Sarawak memang tak tertanya la kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tanya. lesen di Sarawak under Unit Merinyu Elektrik bawah Jabatan ketua menteri sarawak. Pjg lebar ku terangkan.. hehe..

      Delete
  3. 'raksasa' yg sgt mengambil berat masa depan staff nya ... harap harap ultraman tidak 'fire' raksasa yang ini.

    ReplyDelete
  4. caring btl dia..

    akak xnk IR ke?

    ReplyDelete
  5. eh, tapi jawapan macam nak alih perhatian (atau tutup bicara) dia je... hehehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. sbb cerita dia mcm pjg lagi je..

      Delete
  6. Raksasa takdelah raksasa sangat.. masih boleh menjadi kawan kepada ultraman.. ;)

    ReplyDelete